Moda Tasarım Teknolojileri

SABANCI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Moda Tasarım Teknolojileri alanı adı altında yer alan Modelistlik, Giysi Kalıp Tasarımı ve Üretimi dallarında alanımız, sektörün ihtiyaçlarını, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri doğrultusunda mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Okulumuzda Moda Tasarım Teknolojileri Alanında 2 üretim atölyesi, 3 manuel kalıp sınıfı, 1 moda sanat sınıfı,1 bilgisayarlı (assyst ) sistemi cad-cam kalıp sınıfı bulunmaktadır.

19-01-202319-01-2023

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında alanımızda sınıflarımız ve atölyemizde makine, teçhizat ve donanımlar yeni teknolojik sisteme göre yenilenmiştir. Öğrenme ortamının öğrenciye uygun olması öğrenilebilirliğini olumlu yönde etkilemiştir. Özellikle öğrencilerimizin dijital becerilerini geliştirmek için bilgisayarlı kalıp(Cad-Cam) Assyst sisteminin kullanımını öğrenen öğrencilerimiz mezun olunca sektörde istihdam edilmektedirler. Erasmus projelerinde yer alarak yurtdışında staj yapma imkanı bulmuşlardır.

19-01-202319-01-2023

Moda Tasarım Teknolojileri alanından girişimcilik ruhu gelişen ,proje odaklı çalışan öğrencilerimiz mezun olduktan sonra seçtikleri dal / meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda;

-          Hazır giyim işletmelerinde stilistlik, modelistlik yapabilirler.

-          Hazır giyim işletmelerinde Üretim, Planlama, Pazarlama, Kalite Kontrol, Tasarım, Araştırma- Geliştirme bölümlerinde çalışabilirler.

-          Atölyelerde –Butik- Modaevinde çalışabilirler,

-          Kendi iş yerlerini açabilirler,

-          Makine imalatı yapan firmalarda çalışabilirler.

19-01-202319-01-202319-01-202319-01-2023

Moda Tasarım Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler isterlerse meslek yüksek okulu ve fakülte düzeyinde eğitimlerine devam edebilmektedir. Bu alanda mesleki eğitim almış bir kişi tasarım yönünü güçlendirerek moda tasarımcılığı konusunda kendini geliştirebilmektedir.

Yayın: 12.04.2018 - Güncelleme: 19.01.2023 08:18 - Görüntülenme: 1389